Avsnitt 96: Ångestexperimentet

I det nittiosjätte avsnittet av podden provar Christian och Pär ett nytt grepp. Christian har haft en period av ångest inför en stor föreläsning, och vill reda ut varför han egentligen hade en dipp. Han har själv listat fyra olika delförklaringar och satt en procentsats på hur mycket han tror att respektive faktor står för. Pärs uppgift blir att under ett kort rollspel, i form av ett läkarbesök på hans mottagning, försöka hjälpa Christian att förstå vad ångesten beror på.

Den här podden är inte förberedd på samma sätt som tidigare avsnitt, utan blir mer av ett experiment. Pär ställer frågor om Christians allmäntillstånd och vad han själv tror kan spela in, för att hitta en förklaringsmodell som sedan matchas med Christians ”facit”. Hur väl lyckas Pär, helt oförberedd, att på en kort stunds samtal hitta troliga skäl bakom ångesten – och dessutom vikta dem i procent? Reviderar Christian sin lista efter Pärs frågor och funderingar?

Som vanligt vill vi höra vad ni tycker om podden, inte minst nu när vi går lite utanför ramarna. Både Christian och Pär finns på Twitter, Christian heter c_dahlstrom och Pär doctor4quality. Och glöm nu inte Mental Health Run på lördag den 7 oktober – loppet där vi samlar in pengar till psykiatriforskning och krossar tabun kring psykisk ohälsa!