Avsnitt 48: Antidepressiva (del 3)

I det fyrtioåttonde avsnittet av podden pratar vi återigen om antidepressiva mediciner. I den här tredje och avslutande delen av antideppspecialen pratar vi om vilka biverkningar antidepressiva mediciner av olika slag har. Muntorrhet, huvudvärk, sexuella biverkningar och illamående är några av dem.

Vi pratar även om vilka kändisar som tar eller har tagit antidepressiva, och Christian berättar varför nyligen bortgångna författaren Bodil Malmstens kloka ord påverkade honom väldigt mycket i hans syn på antidepressiva mediciner. Vi bjuder också på ett magiskt klipp som får både Pär och Christian att bli tårögda och pratar dessutom om den danska studie som skapade svarta rubriker i svenska dagstidningar för ett par veckor sedan.

Ni får gärna skriva till Christian och Pär på Twitter och berätta vad ni tyckte om just det här avsnittet och det fantastiska ljudklippet, men också om den här specialen som helhet. Som vanligt uppmanar vi er att prenumerera på podden på iTunes eller i Acast-appen (sök efter Sinnessjukt i appen i så fall). Trevlig lyssning!