Avsnitt 47: Antidepressiva (del 2)

I det fyrtiosjunde avsnittet av podden pratar vi återigen om antidepressiva mediciner. Christian gästas av läkaren och forskaren Pär Höglund. Det här är del två av tre i denna mastodontspecialen, i detta det andra avsnittet pratar vi om hur effektiva de olika antidepressiva medicinerna är.

Vi pratar även om behandlingsrekommendationer – när rekommenderar man antidepressiva läkemedel och när rekommenderar man istället någonting annat, så som psykoterapi eller elbehandling? Vilka läkemedel rekommenderas vid olika depressions- och ångestsjukdomar? Pär har rykande färska rekommendationer från myndighets-Sverige att dela med sig av.

Om du inte prenumererar på podden än – gör det! Då får du alla de senaste avsnitten automatiskt till din telefon eller padda och kan lättare hitta bland de gamla avsnitten. Prenumerera gör du på iTunes om du har iPhone eller iPad, gå in direkt på sinnessjukt.se/itunes och tryck på prenumerera. Om du har en annan smart telefon eller surfplatta kan du ladda ner den eminenta Acast-appen och söka efter podden där istället.

Trevlig lyssning!