Avsnitt 39: Panikångest, kärlek och tonår med Ångestpodden (del 1)

I det trettionionde avsnittet av podden pratar vi om panikångest, kärlek och tonår med Ångestpoddens Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg. Var tredje svensk har fått en panikattack under det senaste året, men få vet vad det verkligen är för något. I Ida Höckerstrands fall utvecklades även paniksyndrom, som är en ångestsjukdom där återkommande panikattacker är centrala.

Det här är första delen av två i den här intervjun. I denna den första delen pratar vi bland annat om Idas långa kamp för att få diagnosen paniksyndrom. Hur läkare efter läkare misslyckades med att se att den unga tjejen i Karlshamn inte led av MS, hjärtfel eller någon annan allvarlig kroppssjukdom, utan att det var psyket som spökade. En lång och plågsam process som blev ännu jobbigare av Idas hypokondriska drag, som blev en belastning inte bara för henne själv utan även för hennes relation med Sofie och andra i hennes närhet.

Vi pratar även om skillnaden mellan att leva i en storstad och i en liten stad på landet när man drabbas av psykisk ohälsa. Ida och Sofie tycker att småstadslivet gör psykisk ohälsa ännu svårare att leva med, lyssna på avsnittet så får du reda på varför.

Ifall du vill diskutera innehållet i podden med Christian, Ida eller Sofie så finns de alla tre på Twitter! Christian heter c_dahlstrom, Ida heter IdaHockerstrand och Sofie heter sofiehallberg.