Avsnitt 27: Stigma, Självmordslinjen och sjukvårdsministern

I det tjugosjunde avsnittet av podden pratar vi om stigma och om Minds nyöppnade självmordslinje som invigdes av sjukvårdsminister Gabriel Wikström i veckan. Under invigningen var Christian på plats för att försöka få en kort intervju med drömgästen Gabriel Wikström, så som Pär och flera lyssnare hade önskat. Lyssna på avsnittet för att få veta om han lyckades eller inte!

Pär pratar också om stigmat kring psykisk ohälsa som fortfarande är stort enligt en amerikansk studie från 2013. Varför är det tabu med psykisk ohälsa och hur påverkar det sjukvårdens möjligheter att behandla dessa sjukdomar? Pär håller ett riktigt brandtal där han berättar varför han tycker att det är så onödigt med stigmatisering kring psykiska sjukdomar, och berättar även vad man kan göra för att stoppa tabut.

Om du har tankar om att ta ditt liv, sök professionell hjälp eller ring till Minds dygnet runt-öppna självmordslinje på telefonnummer 90101. Du kan också mejla eller chatta med självmordslinjen, gå in på www.mind.se/sjalvmordslinjen.