Avsnitt 144: Urban Pettersson Bargo, vd Wemind (del 4)

I det hundrafyrtiofjärde avsnittet av podden pratar vi om psykiatrins framtid med Urban Pettersson Bargo, som är grundare och vd för Wemind. Det här är den fjärde och sista delen av intervjun med Urban, och här pratar vi bland annat om hans engagemang i Psykiatrifonden, där han blev invald i styrelsen under förra året. Urban berättar varför han tycker att man måste mångdubbla stödet till psykiatriforskningen i Sverige och varför det skulle förbättra den psykiatriska vården.

Dessutom pratar vi om kvalitén på vården och huruvida den blir lidande när man växer så snabbt som Wemind gör just nu, samt varför det är så svårt att få tag på psykiatriker i Sverige. Sist men inte minst får Urban svara på alla era lyssnarfrågor! Ni undrar till exempel vilken roll Urban tror att vinstdrivande psykiatri har i diagnosinflation och medikalisering av normalpsykologi, hur han tycker att framtidens psykiatri bör se ut, ifall det finns viktiga värden som deras mätsystem inte kan fånga upp, varför samspelet mellan psykiatrin, socialen och beroende vården ska bli bättre, vad Wemind gör för att deras patienter ska slippa träffa olika hyrläkare och istället få en fast vårdkontakt, vilka saker han helst skulle vilja ändra med svensk psykvård, med mera!

Berätta gärna vad ni tyckte om intervjun med Urban på Twitter, där Christian heter c_dahlstrom och Urban heter UrbanPettersson! Musik: Menke – Echo, finns på Spotify: https://open.spotify.com/track/5xVia9Go0bbaIRQAm1lk8D?si=j_PqrJjzS7y6r0iAWjbHFw