Avsnitt 142: Urban Pettersson Bargo, vd Wemind (del 2)

I det hundrafyrtioandra avsnittet av podden pratar vi om psykiatrins framtid med Urban Pettersson Bargo, som är grundare och vd för Wemind. Det här är del två av fyra av intervjun med Urban, och här berättar han bland annat om mottagningarna i sydöstra Stockholm som Wemind tog över från Capio 2018, varför de inte fungerat så bra och vad man gör för att förbättra dem.

Vi pratar även mer om skillnaden mellan att drivas som aktiebolag och som stiftelse, samt vad som är bra respektive dåligt med det upphandlingssystem för vård som vi har i Sverige idag. Dessutom berättar Urban hur de går tillväga om någon av deras anställda inte behandlar patienterna på rätt sätt, och hur han ser på sitt ansvar gentemot patienter respektive personal. Christian frågar också hur Urban ser på hyrläkare inom psykiatrin och ifall Wemind själva använder sig av hyrläkare.

Berätta gärna vad ni tyckte det här avsnittet på Twitter där Christian heter c_dahlstrom och Urban heter UrbanPettersson! Musik: Johan Skough – The Ballad of the Blue, finns på Spotify: https://open.spotify.com/track/1hIGmqwLKfKNpi7zaai09I?si=KM9KZ2NhQSOAkNT0REZ3QA