Avsnitt 141: Urban Pettersson Bargo, vd Wemind (del 1)

I det hundrafyrtioförsta avsnittet av podden pratar vi om psykiatrins framtid med Urban Pettersson Bargo, som är grundare och vd för Wemind, Sveriges näst största privata vårdgivare i psykiatri. Urban är civilekonom från Handelshögskolan och har läst på psykologprogrammet, men har även erfarenhet av psykisk ohälsa både för egen del och som nära anhörig under många år.

Det här är den första delen av fyra av den här intervjun med Urban. I det här avsnittet får ni en faktaruta om honom, men han berättar också om sina egna depressiva drag och om familjens resa genom psykiatrin, där han som frustrerad anhörig fått se hur sjukvården fallerat gång på gång. Dessutom frågar Christian om Urbans tid som IT-entreprenör under 90-talet – då han bland annat jobbade på Spray och var med och grundade IT-konferensen SIME – men även om varför han bytte IT-branschen mot psykiatrin och varför Wemind drivs som aktiebolag och inte i stiftelseform.

Berätta gärna vad ni tyckte det här avsnittet på Twitter där Christian heter c_dahlstrom och Urban heter UrbanPettersson!