Avsnitt 92: Stress och utmattning med Pia Dellson (del 3)

I det nittioandra avsnittet av podden pratar vi återigen om stress och utmattning. Det här är sista delen av tre i den här specialen, och Christian har med sig psykiatrikern, cancerläkaren och författaren Pia Dellson som skrivit boken ”Väggen – en utbränd psykiaters noteringar”. I den här delen pratar Pia bland annat vilka varningssignaler för utmattning som hon är uppmärksam på.

Hon berättar även hur det känns att se pigg och glad ut fast man vet att man närsomhelst kan bryta ihop, samt hur hon ser på överambitiösa människor numera. Dessutom svarar hon på alla lyssnarfrågor, bland annat kring hur man skiljer på depression och utmattning, ifall vissa aldrig kan återhämta sig från utmattning och huruvida ett mer jämställt samhälle där kvinnor inte pressas lika hårt skulle minska förekomsten av utmattningssyndrom.

Christian finns på Twitter om ni vill prata mer om avsnittet, han heter c_dahlstrom där. Glöm inte att kolla in ”Väggen” också, en perfekt gåva till någon i er närhet som lider av utmattning. Trevlig lyssning!