Avsnitt 195: Joar Guterstam om opioidepidemin och svensk narkotikapolitik (del 3)

 

I det hundranittiofemte avsnittet av podden talar vi om opioider och beroendesjukdomar. Gäst är Joar Guterstam. I den tredje delen av intervjun berättar han varför han tycker att det är tacksamt att arbeta med beroendevård. Han får även svara på den komplicerade frågan om huruvida schizofreni orsakas av cannabis eller inte.

Joar får dessutom svara på två expertfrågor ­– SVT-journalisten Johan Wicklén frågar vilka evidensbaserade behandlingar som finns mot cannabisberoende, och Johan Svensson från Föreningen Tryggare Ruspolitik undrar vad Joar tycker om avkriminalisering av eget bruk. Vi pratar även om svensk narkotikapolitik i stort och hur han tycker att den bör förändras.


Om du vill kommentera avsnittet finns Joar på Twitter där han heter joarguterstam, även Christian finns där och heter c_dahlstrom. Trevlig lyssning!

Hjälp till att hålla merparten av avsnitten gratis och få tillgång till exklusiva avsnitt på: http://patreon.com/sinnessjukt

Christians recension av Johan Wickléns bok “Vi ger oss aldrig”:  https://vadardepression.se/recension-vi-ger-oss-aldrig-av-johan-wicklen/

Köp signerade böcker och Beckomberga-printar här: https://vadardepression.se
Köp Sinnessjukt-tishan här: http://sinnessjukt.se/butik
Boka föreläsning här: http://vadardepression.se/forelasning-psykisk-ohalsa/