Avsnitt 81: Idas depression (del 1)

I det åttioförsta avsnittet av podden pratar vi återigen om depression. Christian får besök av Ida Höckerstrand, en av duon som gör populära Ångestpodden. Ida berättar om den depression som drabbat henne nu i vinter efter en tuff period under sommaren och hösten förra året.

På kort tid dog Idas morfar i cancer och hennes faster i självmord, två enorma sorger precis efter att hennes tidigare förhållande tagit slut under sommaren. Vi pratar om hur hon förstod att hon var deprimerad, antidepressiva mediciner, vilken hjälp hon har sökt och hur sjukvården svikit henne när hon behövt den som mest. Bland annat pratar vi om ett besök på Sankt Görans psykakut där läkaren skickade hem henne med en påse ångestdämpande efter ett patientmöte som varade i någon minut.

Tanken är att vi ska prata med Ida igen någon gång i höst, för att se om hon tagit sig ur depressionen. Håll tummarna för att hon kryar på sig snabbt och kommentera gärna detta avsnitt på Twitter, där Christian heter c_dahlstrom och Ida heter IdaHockerstrand. Trevlig lyssning!