Avsnitt 61: Psykisk ohälsa i film (del 1)

I det sextioförsta avsnittet av podden pratar vi om psykisk ohälsa i film. Christian och läkaren Pär Höglund pratar om ett par av de viktigaste och bästa filmerna om psykisk ohälsa och vad de betytt för bilden av psykisk sjukdom. Många av filmerna i avsnittet har lyssnarna tipsat om på Twitter, responsen var enorm när Christian frågade om bra filmer om psykisk ohälsa där.

Det blir intressanta filmer om lite olika diagnoser, bland annat autism, depression, schizofreni, PTSD och Borderline/emotionellt instabil personlighetsstörning. Några av filmerna vi pratar om är ”Gökboet” med Jack Nicholson, ”Girl, interrupted” med Winona Ryder och Angelina Jolie, ”A Beautiful Mind” med Russel Crowe och Jennifer Connelly och ”Little Miss Sunshine” med Steve Carell och Alan Arkin.

Detta är del 1 av 2 i den här filmspecialen. Vi hoppas verkligen att ni gillar att vi pratar om psykisk ohälsa i film och uppmanar er att berätta vad ni tycker om avsnittet på Twitter. Christian heter c_dahlstrom där och Pär heter doctor4quality. Trevlig lyssning!