Avsnitt 62: Psykisk ohälsa i film (del 2)

I det sextioandra avsnittet av podden pratar vi återigen om psykisk ohälsa i film. Christian och läkaren Pär Höglund fortsätter att prata om filmer som förändrat bilden av psykisk ohälsa i samhället. I denna den andra delen pratar de om bra filmer om autism och posttraumatiskt stressyndrom, PTSD.

Christian och Pär har bland annat läst en krönika i The Guardian om autism i film, där en filmkritiker vars son är autistisk sågar bland annat Rain Man med Dustin Hoffman och Tom Cruise och hyllar Temple Grandin med Claire Danes (som också spelar Carrie i Homeland). Christian har sett de båda och berättar vad han tycker, Pär berättar även om Temple Grandins bok Animals in translation. Dessutom pratar de om posttraumatiskt stressyndrom, som är en av de mest porträtterade psykiska diagnoserna som finns, och hur presidentskiftet från Jimmy Carter till Ronald Reagan förändrade bilden av sjukdomen.

Hoppas att ni har gillat vår special om psykisk sjukdom i film. Berätta gärna vad ni tycker för oss på Twitter där Christian heter c_dahlstrom och Pär heter doctor4quality. Trevlig lyssning!