Avsnitt 197: Fanny Roethlisberger om ätstörningar, bipolär sjukdom och ADHD (del 1)

 

I det hundranittiosjunde avsnittet av podden talar vi om ätstörningar, bipolär sjukdom och ADHD. Gäst är fotografen och receptkreatören Fanny Roethlisberger. Det här är den första delen av tre av intervjun med Fanny, och här berättar hon om sin uppväxt och bloggen hon startade när hon blev intagen på BUP. Hon drabbades som fjortonåring av anorexia och hamnade på en dysfunktionell ätstörningsavdelning.

Vi pratar även om minnena av vännen Linnéa som dog i självmord, om Fannys egna självmordsförsök och de underliggande problem som psykiatrin missade. Fanny får också svara på huruvida hon tycker att öppenheten kring psykisk sjukdom har ökat sedan hon började blogga 2006.

Om du vill kommentera avsnittet finns Fanny på Instagram där hon heter roethlisbergerphoto, Christian finns på Twitter och heter c_dahlstrom. Trevlig lyssning!

Om du har självmordstankar finns information om var du kan söka hjälp på 1177, kortlänk här: http://sinnessjukt.se/1177

Källa angående antidepressiva och risk för mani vid bipolär sjukdom: https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/artiklar- 1/originalstudie/2017/01/lakemedelsriktlinjer-for-bipolar-sjukdom-foljs-i-hog-utstrackning/

Hjälp till att hålla merparten av avsnitten gratis och få tillgång till exklusiva avsnitt på: http://patreon.com/sinnessjukt

Köp signerade böcker och Beckomberga-printar här: https://vadardepression.se
Köp Sinnessjukt-tishan här: http://sinnessjukt.se/butik
Boka föreläsning här: http://vadardepression.se/forelasning-psykisk-ohalsa/