Avsnitt 183: Uppföljning Beckomberga sjukhus med Markus Takanen och Pär Höglund (del 1)

 

I det hundraåttiotredje avsnittet av podden följer vi upp dokumentären om Beckomberga sjukhus. Gäster är psykiatrikerna Markus Takanen och Pär Höglund. I det här avsnittet får Markus och Pär dels berätta vad de tyckte var bra och dåligt med dokumentären, och dels ta upp några egna reflektioner som de vill diskutera.

Markus berättar bland annat att han tycker att det borde finnas ett museum i Stockholm som visar upp psykiatrihistorien. Han undrar också om det fanns några skillnader i hur kvinnliga och manliga patienter behandlades på Beckomberga. Pär tycker att Beckomberga låg i framkant och att vården var påkostad och modern, inte minst patienternas kroppsvård. Kan detta ha gjort att fler psykiskt sjuka hade bättre fysisk hälsa?

Som vanligt vill vi höra vad ni tycker om podden. Christian, Markus och Pär finns alla på Twitter, Christian heter c_dahlstrom, Markus sharedbulb och Pär doctor4quality.

Hjälp till att hålla merparten av avsnitten gratis och få tillgång till Beckomberga-dokumentären på: http://patreon.com/sinnessjukt

Köp Beckomberga-printar med Anders Ängsviks foton här: https://vadardepression.se

Köp Sinnessjukt-tishan här: http://sinnessjukt.se/butik

Boka föreläsning här: http://vadardepression.se/forelasning-psykisk-ohalsa/