Avsnitt 156: Förlossningspsykoser och schizoaffektivt syndrom med Pebbles Karlsson Ambrose (del 2)

I det hundrafemtiosjätte avsnittet av podden pratar vi återigen om förlossningspsykoser och schizoaffektivt syndrom. Gäst är författaren Pebbles Karlsson Ambrose. Det här är del två av fyra och här berättar Pebbles om huruvida hon tror att mammor som drabbats av förlossningspsykos kan vara farliga för sina barn. Hennes egen första psykos var just en förlossningspsykos som hon fick efter att hon fött sin andra dotter Fanny.

Vi pratar även om hur det är att vara inlagd på sjukhus när man är psykiskt sjuk, och ifall man som patient vill ha besök av anhöriga eller inte. Pebbles berättar även om ambivalensen inför att umgås med folk som har betalt för att göra henne sällskap, och om huruvida man som anhörig ska spela med i hallucinationer och vanföreställningar eller inte, samt om det sorgliga faktum att psykiskt sjuka människor dör så långt i förväg.

Nästa del av intervjun släpps inom kort och handlar bland annat om arbetsmarknaden för psykossjuka, om Försäkringskassans absurda inställning till arbete och om fördelarna och nackdelarna med antipsykotiska läkemedel. Vill ni kommentera avsnittet finns både Pebbles och Christian på Twitter, där Pebbles heter PebblesKA och Christian heter c_dahlstrom. Trevlig lyssning!