Avsnitt 157: Förlossningspsykoser och schizoaffektivt syndrom med Pebbles Karlsson Ambrose (del 3)

I det hundrafemtiosjunde avsnittet av podden pratar vi återigen om förlossningspsykoser och schizoaffektivt syndrom. Gäst är författaren Pebbles Karlsson Ambrose. Det här är del tre av fyra och här berättar Pebbles om Försäkringskassans orealistiska förväntningar på psykossjuka patienter.

Pebbles berättar även om sin syn på sociala medier som ett sätt att låta psykossjuka ta del av samhället och stötta varandra. Dessutom får Pebbles berätta om fördelarna och nackdelarna med antipsykotiska mediciner, och varför hon tycker det är livsfarligt när människor som inte har någon kunskap om psykiska sjukdomar uppmanar psykossjuka patienter att sluta ta sina mediciner.

Den sista delen av intervjun släpps inom kort och handlar bland annat om varför psykossjuka människor så ofta är överviktiga och hur det påverkar dem. Dessutom svarar Pebbles på alla era många lyssnarfrågor. Vill ni kommentera avsnittet finns både Pebbles och Christian på Twitter, där Pebbles heter PebblesKA och Christian heter c_dahlstrom. Trevlig lyssning!