Avsnitt 111: Depression med Ullakarin Nyberg (del 2)

I det hundraelfte avsnittet av podden pratar vi återigen om depression och suicid. Det här är del 2 av 2 av den här intervjun med Ullakarin Nyberg, som är en av Sveriges främsta psykiatriker och självmordsforskare. I det här avsnittet berättar Ullakarin bland annat varför hon tycker att elbehandling (ECT, electroconvulsive therapy) är en väldigt underskattad behandlingsform.

Hon berättar även varför hon förespråkar att vårdpersonal inom psykiatrin ska våga vara fysiska, men också personliga, i kontakten med patienter. Christian frågar också huruvida hon tycker att man som psykiatriker eller psykolog bör lämna ut sitt mobilnummer eller inte. Dessutom får ni veta ifall Ullakarin tycker att behandlingar mot psykiska sjukdomar har blivit bättre de senaste decennierna.

Lyssna gärna på Ullakarins podcast Inferno som vi nämner i podden, den finns där ni hittar era poddar annars. Om ni vill boka Christian och Ullakarin som föreläsare hittar ni kontaktuppgifter på Sinnessjukt.se/kontakt. Om du som lyssnar har tankar om att ta ditt liv: sök hjälp! Mer info om vart du kan söka dig finns på 1177.se (direktlänk till rätt sida: Sinnessjukt.se/1177). Trevlig lyssning!