Avsnitt 112: ADHD-fördelar med Anders Hansen (del 1)

I det hundratolfte avsnittet av podden pratar vi om fördelarna med ADHD. Gäst är psykiatrikern Anders Hansen som skrivit den bästsäljande boken ”Fördel ADHD – var på skalan ligger du?”, och det här är del 1 av 3 av den här intervjun. Om du vill vinna ett signerat ex av boken så kan du göra det i tävlingen som Christian berättar mer om i början av det här avsnittet!

I detta avsnitt berättar Anders bland annat om vilka olika benämningar ADHD har haft genom historien, och varför. Vi pratar även om DN-skribenten Nathan Shachars mycket märkliga korståg mot diagnosen och om de negativa konsekvenser överdiagnostisering av ADHD kan föra med sig. Anders förklarar hjärnans belöningssystem och hur det funkar annorlunda hos människor med ADHD, och berättar hur utvecklingen i arbetslivet de senaste decennierna kan försvåra för människor med koncentrationssvårigheter.

Ni får hemskt gärna berätta vad ni tycker om det här avsnittet på Twitter där Christian heter c_dahlstrom och Anders heter AndersHansen74. Trevlig lyssning!