Avsnitt 103: Autism (del 2)

I det hundratredje avsnittet pratar vi om autism och Aspergers syndrom. Gäst är Andreas Lindholm, som har Aspergers/autism och adhd, och det här är den andra och sista delen av denna intervju. Andreas berättar bland annat vad han tycker om begreppen funktionsnedsättning, funktionsvariation och funktionsskillnader.

Han berättar också ifall han tror att bilden av autism i Hollywood-filmer – där människor med autism nästan alltid är savanter – skapar fördomar som är svåra att leva upp till. Bara en mycket liten andel av alla personer med autism har en så pass stor talang inom ett särskilt område att det rör sig om savantfenomenet. Dessutom berättar han om för- och nackdelar med autism i ett kärleksförhållande respektive på en arbetsplats. Sist men inte minst svarar han på alla era lyssnarfrågor.

Både Andreas och Christian på Twitter ifall du vill säga vad du tycker om den här intervjun. Andreas heter andyplanckSE där, Christian heter c_dahlstrom. Följ gärna Andreas på Instagram också, där använder samma alias som på Twitter. Trevlig lyssning!