Avsnitt 102: EXTRA: Stort genombrott för Mind

I det hundraandra avsnittet av podden blir det en extrainsatt sändning om Minds nya miljonbidrag från Postkodlotteriet. Mind är Sveriges ledande psykisk ohälsa-organisation och grundades redan 1931, men det är först de senaste åren som man vuxit till en stor organisation med flera lokalföreningar över landet. 2011 hade man bara 1,5 miljon i intäkter och var på väg att gå under.

Sedan dess har man nu mer än tiodubblat omsättningen och när man nu blir en av Postkodlotteriets förmånstagare kommer man att få ungefär fem miljoner kronor om året. Christian ringer upp Minds generalsekreterare Karin Schultz och frågar vad den goda nyheten betyder för Mind, som bland annat driver Självmordslinjen och flera andra hjälptelefoner, samt driver opinion och utbildar inom psykisk ohälsa.

Gå gärna in på sociala medier och gratulera Mind, de finns på Facebook, Twitter och Instagram. Berätta gärna vad du tyckte om det här extrainsatta programmet på Twitter, där Christian heter c_dahlstrom. Trevlig lyssning!