Avsnitt 101: Autism (del 1)

I det hundraförsta avsnittet pratar vi om autism och Aspergers syndrom. Gäst är Andreas Lindholm, som har Aspergers/autism och adhd, och det här är del ett i denna tvådelade intervju. Numera har diagnosbibeln DSM-5 tagit bort Aspergersdiagnosen som istället faller in under autismspektrumsyndrom, Andreas berättar bland annat vad han tycker om den här förändringen.

Han berättar även vad han tycker om emojis, varför det kan vara svårt för honom att läsa in sociala undertoner och varför Aspergers-communityn fortsätter att använda begreppet Aspergers syndrom. Dessutom frågar Christian ifall Andreas tror att människor med autism har en annan sorts humor än andra, varför många med autism blir så utmattade av socialt umgänge och hur autism påverkar en persons empatiska förmågor. Christian är också nyfiken på varför Andreas ofta är nästan smärtsamt ärlig i deras interna Facebook-konversationer, har det någonting med autismdiagnosen att göra?

Om du vill berätta för oss vad du tycker om det här avsnittet finns både Andreas och Christian på Twitter. Andreas heter andyplanckSE där, Christian heter c_dahlstrom. Följ gärna Andreas på Instagram också, där använder samma alias som på Twitter. Trevlig lyssning!