Avsnitt 70: Psykisk ohälsa i musik med Hampus Nessvold

I det sjuttionde avsnittet av podden pratar vi om psykisk ohälsa i musik. Christian har med sig Hampus Nessvold, som en del av er säkert känner till från P3 och Utbildningsradion där han arbetar som programledare, men Hampus är även artist och sjunger som en gud. I den här podden pratar vi om musik som handlar om psykisk ohälsa, analyserar texterna och framför allt: låter Hampus sjunga dem live i studion ackompanjerad av sin barndomsvän, den fantastiska pianisten Axel Karlsson.

Hampus egen musik handlar oftast om psykisk ohälsa. Båda de singlar han släppt hittills har psykisk ohälsa som tema, vilket han berättar mer om i podden. Vi pratar om hans egen psykiska ohälsa, som också är anledningen till att han är ambassadör för fina föreningen Tilia. Hampus spelar även sin senaste singel ”Harder faster” live i en avskalad pianoversion. Förutom den pratar vi bland annat om Amy Winehouses låt ”Back to black” och The Arks ”The worrying kind”, och efter våra analyser av texterna framför Hampus och Axel dem med.

Det här avsnittet är inspelat i Acasts studio på deras huvudkontor på Drottninggatan i Stockholm, tusen tack till Acast som lät oss låna den. Hampus finns på Twitter och Instagram där han heter hampusnessvold, in och följ honom där. Christian finns på Twitter där han heter c_dahlstrom om ni vill kommentera avsnittet. Trevlig lyssning!