Avsnitt 222: Cynthia Bulik om anorexia, bulimi och hetsätningsstörning (del 1)

I det tvåhundratjugoandra avsnittet av podden pratar vi om anorexia, bulimi och hetsätningsstörning. Gäst är Cynthia Bulik, som är psykolog och professor på University of North Carolina och Karolinska institutet. I den första delen av fyra berättar Cynthia om hur hon först blev intresserad av ätstörningar för över fyrtio år sedan, och om de oriktiga och skadliga freudianska teorierna om ätstörningar som dominerade då. Familjen, och inte minst föräldrarna, beskylldes felaktigt för att ha orsakat barnens ätstörningar.


Vi pratar även om det som antagligen är den mest välkända ätstörningen, anorexia. Vilka är grundsymtomen och vilka symtom finns bortom diagnoskriterierna? Christian frågar även Cynthia hur allvarlighetsgraden varierar mellan olika patienter, och om den felaktiga kroppsbild som många personer med anorexia drabbas av.

Om du vill kommentera avsnittet finns både Cynthia och Christian på Twitter, där Cynthia heter cbulik och Christian heter c_dahlstrom. Trevlig lyssning!

Recension ”Midlife Eating Disorders – Your Journey to Recovery”: https://vadardepression.se/recension-midlife-eating-disorders-your-journey-to-recovery-av-cynthia-m-bulik/

Hjälp till att hålla merparten av avsnitten gratis och få tillgång till exklusiva avsnitt på: http://patreon.com/sinnessjukt

Synka Patreon med Spotify: https://www.patreon.com/posts/sa-lyssnar-du-pa-34442592

Anmäl dig till Mental Health Run: https://mentalhealthrun.se/

Köp signerade böcker och Beckomberga-printar här: https://vadardepression.se

Köp Sinnessjukt-tishan här: http://sinnessjukt.se/butik

Boka föreläsning här: http://vadardepression.se/forelasning-psykisk-ohalsa/