Avsnitt 206: Åsa Konradsson Geuken om schizofreni och schizofreniforskning (del 3)

I det tvåhundrasjätte avsnittet av podden pratar vi återigen om schizofreni och schizofreniforskning. Gäst är Åsa Konradsson Geuken. Det här är den tredje delen av fyra av intervjun och här berättar Åsa varför hon tror att självmordsrisken för människor med schizofreni minskar med tiden. Åsa får även svara på ännu en expertfråga från seniorprofessor Marie Åsberg: varför ökar den förtida dödligheten bland människor med schizofreni trots verksamma läkemedel?

Christian frågar Åsa om arbetsmarknaden och den så kallade IPS-metoden, samt ställer en expertfråga från genetikforskaren Amir Sariaslan: tror Åsa verkligen att boende i urbana miljöer orsakar schizofreni? Dessutom kommer vi in på Åsas specialitet – läkemedel – där hon får berätta om vilka fördelar de olika generationerna av antipsykotiska läkemedel har, samt vilka de värsta biverkningarna är.

Om du vill kommentera avsnittet finns både Åsa och Christian på Twitter, där Åsa heter AsaKGeuken och Christian c_dahlstrom. Trevlig lyssning!

Hjälp till att hålla merparten av avsnitten gratis och få tillgång till exklusiva avsnitt på: http://patreon.com/sinnessjukt

Köp signerade böcker och Beckomberga-printar här: https://vadardepression.se

Köp Sinnessjukt-tishan här: http://sinnessjukt.se/butik

Boka föreläsning här: http://vadardepression.se/forelasning-psykisk-ohalsa/