Avsnitt 151: Social fobi/social ångest med Tomas Furmark (del 4)

I det hundrafemtioförsta avsnittet av podden pratar vi en sista gång med professor Tomas Furmark, om social fobi. I den här fjärde och sista delen av intervjun med Tomas berättar han bland annat varför även patienter med riktigt svår social fobi bör ha stort hopp om att bli friska eller betydligt bättre, och om vikten av att just förmedla hopp till sådana patienter, och till psykiatripatienter överlag.

Tomas berättar även varför man inte behöver oroa sig för att man ska bli en annan person av KBT-behandling, och varför det är lite tragiskt att många fortfarande idag inte söker hjälp mot social fobi. Ni får även alla era lyssnarfrågor besvarade av Tomas, till exempel om kopplingen mellan autism och social fobi, ifall Tomas själv har upplevt social ångest, om han har några bra tips, om det finns fler subgrupper till social fobi, ifall social fobi kan ta sig olika uttryck hos olika typer av personer, och mycket annat.

Glöm inte att kommentera avsnittet och intervjun i sin helhet på Twitter! Christian heter c_dahlstrom på Twitter. Trevlig lyssning!