Avsnitt 5: Psykisk ohälsa och arbete med Caroline Patychakis

I det femte avsnittet av Sinnessjukt har jag bjudit in Sveriges kanske mest framgångsrika rekryterare, Caroline Patychakis. Hon berättar bland annat att arbetsträning ger mycket högre chans att bli anställd, att hål i cv:t inte spelar någon roll idag och varför hon tycker att psykisk ohälsa borde diskuteras i näringslivets alla styrelserum.

Caroline har själv etablerat världens största specialrekryteringsföretag Hays i Norden och varit vd i nio år för deras nordiska del. Hon har varit vd på flera andra företag både i Sverige och utomlands. Jag frågar henne om ångest inför arbetsintervjuer, ifall man kan vara ärlig med sin psykiska sjukdom på en arbetsintervju, om svenska chefers psykiska problem och varför man inte ska få dåligt självförtroende bara för att man har sökt väldigt många jobb. Och hur länge måste man stanna på ett jobb för att det ska se bra ut på cv:t? Dessutom berättar hon att hon tror att ärlighet kring ens egen psykiska ohälsa inte minskar ens chanser att få jobb.

Jag hoppas att ni gillar det här avsnittet, för jag brinner verkligen för frågan. Att komma i arbete är viktigt för att återhämta sig från psykisk ohälsa, och vi måste börja diskutera det här i större utsträckning. Kolla in Carolines företag Exclamation som erbjuder bland annat chefsprogram, föredrag om lönsamhet och konferenser.