Avsnitt 33: Droger, alkohol och missbruk med Markus Takanen (del 1)

I det trettiotredje avsnittet av podden pratar vi om missbruk, ett angeläget ämne som har starka band till psykisk ohälsa. Gäst är psykiatrikern Markus Takanen som arbetar på Beroendecentrum i Stockholm. Du får bland annat höra vilka droger Markus absolut inte själv vill testa, och vilka han skulle ta om han var tvungen att ta någon.

I det här första avsnittet av två pratar vi också om bilden av droger i Sverige under Christians och Markus uppväxt, om internetforum där barn och ungdomar får en obalanserad bild av droger, om alkoholens skadeverkningar och sociala acceptans, bilden av cannabis som inkörsport till tyngre missbruk, legalisering, vi pratar om Netflix-serien Narcos som både Christian och Markus älskar, dessutom får Markus en ganska tuff utmaning som säkerligen ni kommer tycka om.

Droger är en vattendelare, vi är medvetna om att vissa av er kommer att tycka att det här avsnittet av podden är antingen alldeles för konservativt, eller för liberalt, och ni är som vanligt välkomna att diskutera avsnittet på Twitter där Christian heter c_dahlstrom och Markus heter sharedbulb, alltså delad glödlampa på engelska.