Avsnitt 74: KICKS S.H.A.R.E.

I det sjuttiofjärde avsnittet av podden pratar vi om företag och deras engagemang i psykisk ohälsa-frågan. Det här avsnittet görs i samarbete med KICKS, nordens ledande kosmetikkedja, vars satsning S.H.A.R.E. lanserades i våras. S.H.A.R.E. går ut på att hjälpa människor med psykisk ohälsa, och i synnerhet unga kvinnor med psykisk ohälsa, bland annat genom mentorstödda praktikplatser på KICKS.

I podden pratar Christian med KICKS hållbarhetschef Malin Stavlind, som berättar mer om S.H.A.R.E. och om varför hon tror att inte fler företag satsar på psykisk ohälsa. Malin har arbetat med hållbarhetsfrågor och marknadsföring i flera av Sveriges största företag och är ansvarig för KICKS S.H.A.R.E. som har lanserats även i Norge och Finland. Förutom mentorstödda praktikplatser med mentorer som utbildas i psykisk ohälsa av ideella föreningen Tjejzonen, skänker KICKS bland annat pengar till Mind och Tjejzonen, samt informerar om psykisk ohälsa i sina marknadsföringskanaler.

Om du gillar KICKS kampanj S.H.A.R.E. och att de sponsrar det här avsnittet av podden får du gärna berätta det för dem. De finns på kicks.se, på Instagram och på Facebook. Om du vill kommentera avsnittet finns Christian på Twitter där han heter c_dahlstrom. Trevlig lyssning!

Tillgänglig på: